Sunt convins că un titlu ca acesta, Belgia Evanghelică, spune și promite prea mult, poate mult mai mult decât intenționez eu prin el. E adevărat că este un titlu foarte general și foarte pretențios, însă el nu face altceva decât să se încadreze într-o rețea de bloguri având în construcția titlurilor lor acest adjectiv, evanghelic: România Evanghelică, apoi Clujul, Bihorul, Hunedoara, Bucureștiul etc Evanghelice, Spania Evanghelică, Austria Evanghelică și altele. Printr-un astfel de blog nu se intenționeză acapararea „toponimului” evanghelic respectiv în blogosferă, ci oarecum o așezare a blogului în anumiți parametri.

Totodată, adjectivul din construcția titlului blogului trădează afinitatea sau apartenența blogerului la un anumit spațiu, cel evanghelic, spațiu care îi definește oarecum identitatea, precum și scopul și conținutul blogului. În termeni denominaționali românești, acest spațiu înseamnă unul baptisto-penticostal, însă în termeni denominaționali belgieni, acest spațiu face referire la acele biserici afilliate la BEZ (Belgische Evangelische Zending – Misiunea Evanghelică Belgiană) și la VEG (Vrije Evangelische Gemeenten – Comunitățile Evangelice Libere, cu sensul de autonome).

Reclame

6 Responses to “About”


 1. 1 Teofil Gavril aprilie 1, 2010 la 5:31 am

  Salut.

  Felicitari de initiativa. Poti adauga la blogroll si http://www.speranta.be Biserica Speranta din Charleroi.

  Succes in continuare.

 2. 2 tibipop aprilie 1, 2010 la 10:02 am

  Mulțumesc și felicitări și vouă. Am să adaug cu plăcere la blogroll acest site. Auzisem că este o biserică românească în Charleroi și acum mă bucur să am și un link.

 3. 3 florea calin octombrie 29, 2010 la 9:51 am

  Buna,
  Lucrez pentru o tabara crestina care are si un site si am vrea sa facem un link-exchange cu tine, daca esti interesat adresa site-ului e http://www.taberecrestine.com . Astept un raspuns iar in cazut in care e pozitiv te rog da-mi si linkul tau.
  Merci mult, o zi buna.

 4. 4 claudia noiembrie 26, 2010 la 3:09 pm

  vreau o adresa a bisericii din turnhout, nu o gasesc pe net.

 5. 5 Libraria Gramma.ro ianuarie 4, 2011 la 2:36 pm

  Salut,

  Ne alaturam si noi urarilor pe care le-ati primit la acest inceput de an si va dorim ca harul si bucuriile sa va fie inmultite, rugaciunile ascultate si viata ocrotita.

  Va scriem in dorinta de a incepe o colaborare cu dvs. si cu blogul pe care il detineti, colaborare care presupune promovarea cartilor pe care le cititi sau pe care le apreciati. In schimbul acestei promovari, noi va garantam o reducere de 10% permanenta in cadrul librariei noastre http://gramma.ro

  Ce spuneti, putem porni la drum impreuna in 2011? Daca da, dati-mi un semn si stabilim in termeni clari colaborarea.

  Va multumesc si va doresc un an de indurare.

  PS. Fiecare colaborator in acest sistem va primi un cod personal prin care va putea reduce automat comanda sa de pe site cu 10%. In functie de traficul generat, procentul de discount poate creste.

  Cu respect,
  Ciprian Preda

 6. 6 Costel ianuarie 7, 2011 la 12:09 pm

  Caut tineri crestini care doresc sa se implice in editarea unei reviste. Cei interesati sa ma contactze. costeltin@gmail.com


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: